Brezplačna dostava (Slovenija) ob nakupu nad 50€

Stella

STELLA... če še kdo ne ve, kdo se skriva pod tem imenom...
deklič, Tržičanka po duši, ki je že od nekdaj moral biti nekaj posebnega; pa naj bodo to pripombe, izjave, geste, slog oblačenja za svečane trenutke, opazni dodatki itd. 

STELLA... če še kdo ne ve, kdo se skriva pod tem imenom...
deklič, Tržičanka po duši, ki je že od nekdaj moral biti nekaj posebnega; pa naj bodo to pripombe, izjave, geste, slog oblačenja za svečane trenutke, opazni dodatki itd.

Že v rosnih letih ji je, ob prepogibanju origamija (to je tisto, ko zlagaš papir in dobiš ven oh in sploh) mati rekla: "veš... u žiulen se n da samo od ročnh del žvet... bo treba tud posodo kdaj pomit!". Še danes raje prime za kvačko kot za gobico in posodo, vendar s tem deloma izpodbija materino izjavo.

Kvačkati je začela nekje pri 20. letih, ko je ugotovila, da nikjer ne dobi kape kot si jo je zaželela in tudi deklice, ki so takrat kvačkale, niso znale narediti take kot je želela (ali barve niso ustrezale, se je raztegnila, je prepihalo skozi ušesa še pol možganov...). Tako se je odločila vzeti v roke knjigo ABC kvačkanja in začela s prvimi petljami. Po potrpežljivih parih urah je nastala prva rumena kapa, ne najboljša, ampak "prva". Tako so se kape kvačkale in kvačkale, hkrati pa so le te dobivale na kvaliteti. Drugo zimsko sezono se je udeležila tečaja kvačkanja v Rokodelski center DUO Škofja Loka, kjer je svoje znanje še malo nadgradila in kmalu je prva kapa dobila všit flis. To je bilo leto, ko se je začelo razmišljati o lastni znamki in leto kasneje, je imela tudi to - svoje našitke z logom za na kape in trakove.

Mati našega ‪#‎Stellaclothing dekliča pa je bila že od nekdaj prepričanja, da mora vsaka ženska znati šivati toliko, da zašije nazaj gumb ter skrajša in "poflika" hlače, zato je svoji hčerki za 24. rojstni dan kupila navadni šivalni stroj. Pol leta za tem je nastal prvi vratogrelec - ideja je prišla od dvostranskega, kupljenega, dvobarvnega, nizkega, nevšečnega neckwarmerja. Skratka, nekaj mu je manjkalo in tako je s prvimi šivi na novem stroju nastal prvi vratogrelec, po principu katerega so narejeni še vsi danes. V letu 2014 se je udeležila tudi šiviljskih tečajev, na katerih še danes zase šiva takšne in drugačne projekte. In ja... tudi hlače zna skrajšati. Sicer pa… če bo šlo tako naprej, bomo kmalu nosili tudi njene puloverje in mogoče še kaj drugega.

Vsaka kapa je narejena ročno s pomočjo kvačke, flisi so na trak všiti s pomočjo šivalnega stroja, v kape, ročno.
Vratogrelci so sestavljeni in zašiti tako, da ni dveh enakih sestavljenih ali zašitih, prav tako bo s puloverji.
Na tem mestu vas deklič želi spomniti, da kje kakšen šiv ne bo na svojem mestu, da bo kje iz kakšnega šiva visela kakšna nepotrebna nitka itd. Večina takih napakic je funkcijsko brez pomena, dajo pa vedeti da je stvar narejena skrbno in edinstveno (mogoče že samo zato, ker je med šivanjem na drugi nogi sedel pes).

Kot je bilo povedano je deklič stvari začel delati in jih dela še danes, ker takih ne dobimo drugje oz. niso narejeni kakor si je nekdo zamislil. V ta namen vam še enkrat sporoča, da artikle, ko jih dobite preglejte, poskusite, se poslikajte z vseh profilov in če vam kaj ni najbolj všeč to sporočite in se bo zadeva poskusila popraviti, saj je namen artiklov STELLA, da izstopajo vključno z vami, ko jih imate oblečene in ne da ležijo v omarah, moljem za večerjo.

Izstopajte s svojim edinstvenim STELLA artiklom!

atelje_Gumbek on Instagram